Tiskové zprávy str. 1

Jaderné elektrárny

Prázdniny vyměnili za jadernou elektrárnu

I když prázdniny nejsou ani v polovině v Temelíně do pomyslných školních lavic usedlo hned třicet tři mladých lidí z technických vysokých škol a univerzit. Osm z nich přitom tvoří studentky, jejichž počet na energetické dvoutýdenní stáži Letní univerzita průběžně roste. Sami energetici potvrzují, že absolventi unikátní vzdělávací akce mají velkou šanci najit uplatnění v jaderné energetice.

22. 7. 2024

Udržitelný rozvoj a ESG
Životní prostředí a obnovitelné zdroje
Futuremotion
ČEZ ESCO
Elektromobilita

ČEZ v 1. pololetí postavil téměř stovku nových veřejných dobíjecích stojanů pro elektroauta. Objem odebrané bezemisní elektřiny v síti vystřelil o 53 %

* ČEZ letos zprovoznil už 94 nových stanic, v síti jich je celkem 754
* Pokračuje stavba ultrarychlých stojanů; je jich už 66, ještě letos to bude přes 100
* Řidiči v 1. pololetí odebrali u stanic ČEZ rekordních 3,5 mil. kWh zelené elektřiny
* Množství elektřiny načerpané v průměru při jednom dobití překročilo 20 kWh
* Zákazníci ČEZ dobíjejí už i u stojanů více než dvaceti mezinárodních partnerů

Takřka 100 nových dobíjecích stojanů, celkový výkon všech stanic téměř 58 MW a více než 50procentní meziroční růst celkově načerpané bezemisní elektřiny. To je vysvědčení, které na konci 1. pololetí vystavili řidiči elektroaut službě futurego. Klíčem k dalšímu růstu elektromobility v ČR zůstává pokračující výstavba velkých hubů s větším počtem stojanů a vysokorychlostních stanic schopných během 10 minut doplnit baterie aut pro dalších 150 km jízdy. Síť ČEZ roste díky prostředkům přidělovaným Operačním programem Doprava i z vlastních zdrojů Skupiny ČEZ.

22. 7. 2024

Charita a sponzoring

Na Colours of Ostrava se na Oranžových kolech vyšlapalo přes 140 tisíc pro autisty a děti z Afriky

Návštěvníci Colours of Ostrava, kterým rozdávali radost a energii kapely z celého světa, ji přišli vrátit do ČEZ Energy zóny, kde se „šlapalo“ na Oranžových kolech Nadace ČEZ pro dobrou věc. Stovky nadšenců vyšlapaly během pátku a soboty více než 140 tisíc korun pro ostravské organizace Kola pro Afriku a MIKASA. Zástupcům neziskovek předala šeky na hlavní scéně před koncertem švédské zpěvačky Zary Larsson ředitelka festivalu Zlata Holušová spolu s ředitelkou public affairs ČEZ Zuzanou Krejčiříkovou.

20. 7. 2024

Ostatní
Charita a sponzoring

Oranžové hřiště od Nadace ČEZ slavnostně otevřeli ve Vápenném Podole

Hradec Králové, červenec 2024 - Sportovní i společenský život obohatí nové Oranžové hřiště, které bylo slavnostně otevřeno v obci Vápenný Podol. Nadace ČEZ na výstavbu přispěla částkou 250 tisíc korun.

19. 7. 2024