23. 6. 2016

Aplikace podpořila hudební scénu SKOKu do života na hradeckém festivalu

Při divadelním festivalu Open Air Program 2016, který je jednou ze tří hlavních složek mezinárodního Divadla evropských regionů v Hradci Králové, se na scéně SKOKu do života odehrává také pestrý hudební program. Realizaci hudební scény veřejně prospěšné společnosti, která se dlouhodobě věnuje lidem s mentálním postižením, podpořili uživatelé aplikace EPP Pomáhej pohybem, když pro ni vysportovali 50 tis. Kč.

Pro mnohé kamarády SKOKu do života s mentálním postižením je hudba důležitým koníčkem. Veřejně prospěšná společnost působící v Hradci Králové tak na Pivovarském náměstí zrealizovala v rámci Open Air Programu 2016 přidruženou malou hudební scénu, do níž se sami mohli zapojit. „Měli možnost ovlivnit výběr účinkujících, stát se součástí produkčního týmu, ale také se přímo podílet na organizaci festivalu a jeho přípravách od točení piva po ranní úklid,“ uvedla Jitka Jirsová ze SKOKu do života. Na Pivovarském  náměstí se tak až do pátku bude střetávat běžná populace s lidmi s mentálním postižením v kulisách pestrého hudebního programu. „Jsme moc rádi, že jsme dostali šanci ukázat, že i my se můžeme podílet na kulturním životě našeho města, táhnout za jeden provaz a po celý divadelní týden v Hradci se společně bavit,“ dodala Jitka Jirsová.

Hudební scéna na Pivovarském náměstí se rozezněla v pátek 17. června, pokračuje však nepřetržitě po celý týden. V úterý večer se posluchačům představí John Hayllor a NOBAND BROTHERS. Po středečních impro zápasech se ve čtvrtek a pátek na pódium dostanou například kapely Three Wild Guns, Argonaut, Nauzea Orchestra nebo Esoasisi.

Vedle poskytování sociálních služeb v Hradci Králové nabízí SKOK do života také práci pro lidi s mentálním a jiným zdravotním postižením v dílně s chráněnými pracovními místy LaDílna a v sociálním podniku BISTRO u dvou přátel. K zisku 50 tisíc korun na realizaci hudební scény mu pomohli aktivní uživatelé mobilní aplikace EPP Pomáhej pohybem. „Hudební scéna v Hradci poukazuje na často podceňované schopnosti a velký význam integrace osob s mentálním postižením do většinové společnosti. Jsme moc rádi, že uživatelé naší aplikaci pomohli k jejímu uskutečnění,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Podpořit vybraný veřejně prospěšný projekt prostřednictvím aplikace EPP Pomáhej pohybem je velmi jednoduché. Stačí si ji nainstalovat do svého telefonu a pomocí vlastního pohybu generovat body, které Nadace ČEZ následně přemění ve finanční příspěvek. Aplikace zaznamenává přitom hned několik druhů aktivit, jako například běh, chůzi, jízdu na kole nebo tanec. Funguje také jako klasický sporttracker, který generuje statistiky osobních výkonů dle několika hledisek. Celkem už s aplikací EPP Pomáhej pohybem, která nedávno oslavila své první narozeniny, pomáhá přes 170 tisíc lidí. Více na www.pomahejpohybem.cz.