8. 10. 2017

EPPku si v sobotu zapnuli i doktoři a sestry z Mobilního hospice Ondrášek

V Hošťálkovicích se v sobotu 7. října 2017 běžel už šestý ročník Memoriálu Michala Pětroše na podporu Mobilního hospice Ondrášek, který poskytuje domácí hospicovou péči dětem a dospělým v Moravskoslezském kraji. Přidali se i uživatelé aplikace EPP - Pomáhej pohybem a vysportovali pro Ondrášek 80 tisíc korun od Nadace ČEZ. Závodu se účastnil i doktoři a sestry, které v tomto hospici pracují.

Memoriál je vzpomínkou na Michala Pětroše, oblíbeného lékaře a nadšeného běžce, který v roce 2012 zemřel na nevyléčitelnou nemoc. Michalovi a jeho rodině v nejtěžších chvílích pomohl Mobilní hospic Ondrášek. Proto jeho žena a přátelé založili spolek „Běžím s Majklem“, který získává prostředky pro tento mobilní hospic. Účastníci sobotního závodu poctivě zapínali aplikaci EPP Pomáhej pohybem a společně s podporou dalších jejích aktivních uživatelů po celé republice se jim podařilo nasbírat pro hospic Ondrášek dostatečný počet bodů. Nadace ČEZ tedy darovala Ondrášku 80 tisíc korun a zároveň podpořila konání 5. ročníku Memoriálu Michala Pětroše 30ti tisícovým příspěvkem v rámci svého grantového řízení Podpora regionů. Tři sta míst bylo téměř obratem rozprodáno a celý výtěžek ze startovného byl rovněž věnován na podporu hospice.

Závodu se každoročně v hojném počtu účastní i zaměstnanci Ondrášku. „Vždycky se na tuto akci nesmírně těšíme. Je to odměna za tu těžkou práci a krásná zpětná vazba. Děkujeme za podporu,“ řekla Bronislava Husovská, ředitelka Mobilního hospice Ondrášek.

Vybraný veřejně prospěšný projekt můžete podpořit prostřednictvím aplikace EPP – Pomáhej pohybem. Stačí si ji nainstalovat do telefonu a pomocí vlastního pohybu generovat body, které Nadace ČEZ následně přemění ve finanční příspěvek. Aplikace zaznamenává hned několik druhů aktivit, jako například běh, chůzi, jízdu na kole nebo tanec. Více na www.pomahejpohybem.cz.