2. 6. 2024

Malí cyklisté oslavili Den dětí na Dlouhých stráních

Ani déšť a chladné počasí neodradilo malé cyklisty, kteří přijel na Den dětí do Loučné nad Desnou, aby v doprovodném programu Závodu míru U23 změřili své síly v terénním závodu ČEZ ENERGY RACE.

Po dramatických závodech na terénní trati ve Skiareálu Kouty nad Desnou se mnozí z nich s rodiči vypravili na prohlídku horní nádrže přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně a na Medvědí hoře sledovali své vzory při dojezdu královské etapy Závodu míru U23 z Bruntálu na Dlouhé stráně.  

Neodradil je déšť ani chladné počasí, mnozí si naopak drsné podmínky užívali. „Mně naopak vyhovovalo, že byla trať dost brutální. Voda a bláto k terénním závodům patří, mám to tak rád,“ svěřil se po dojezdu jeden z cyklistů.

Zatímco závody nejmenších dětí probíhaly na krátkém okruhu na náměstí lyžařského areálu, na starší čekal více než kilometr dlouhý okruh, který vedl částečně i po sjezdovce. Délka byla přizpůsobena věku cyklistů – pěti až sedmiletí cyklisté ho projeli jednou, závodníci v nejstarší kategorii třináctiletých a čtrnáctiletých cyklistů ho museli zdolat čtyřikrát.

„Těší nás, že se nám podařilo propojit prestižní mezinárodní cyklistické závody s akcí pro děti. Je to pro ně velká motivace, aby se cyklistice nadále věnovali. Ale největší radost máme z toho, že dětí mohly prožít svůj svátek aktivně, sportováním v krásné přírodě,“ zhodnotili akci pořadatelé.