30. 7. 2024

Na největším sídlišti v Orlové vyrostlo mezi dvěma školkami Oranžové hřiště

Proslulá pátá etapa, největší sídliště v Orlové, se rok od roku mění. Přibývají nová parkovací místa, které místním nejvíce chybí, i dětská hřiště. To nejnovější pro nejmenší děti vybudovalo město díky rovnému milionu od Nadace ČEZ. Nové Oranžové hřiště umístěné mezi dvěma mateřskými školami se pyšní trampolínou zapuštěnou do země, první v Orlové. Hřiště v polovině prázdnin slavnostně otevřela starostka Lenka Brzyszkowská s generálním ředitelem ČEZ ESCO Kamilem Čermákem.

„Jsme rádi, že se nám ve spolupráci s Nadací ČEZ podařilo postavit hřiště pro nejmenší na páté etapě, které v této lokalitě chybělo. Nové dětské hřiště má jako první ve městě zbrusu nový herní prvek, který tu zatím nebyl, a to trampolínu zapuštěnou do terénu. Věříme, že si rodiče i děti nový prostor užijí a občané budou s výslednou podobou spokojeni. Tímto děkujeme Nadaci ČEZ za podporu již patnáctého projektu v Orlové, a doufáme, že naše dlouhodobé partnerství bude pokračovat i v následujících letech,“ řekla po přestřižení pásky starostka Orlové Lenka Brzyszkowská.

Na dobrou spolupráci poukázali i energetici. „Díky teplu z Dětmarovic funguje už historicky a nedávno jsme ji prodloužili o dalších dvacet let. Myslím, že naše snaha o dobré sousedství je v Orlové vidět – nejde jen o několik Oranžových hřišť, které jsme pomohli vybudovat, o pět Oranžových přechodů, které zvýšily bezpečnost chodců a hlavně dětí na Masarykově třídě nebo o aleje stromů. Podpořili jsme ve městě také mnoho dalších smysluplných aktivit pro děti, ale i pro hendikepované a seniory,“ upřesnil generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák.

Hřiště vyrostlo na dříve nevyužívané popraskané asfaltové ploše. Kromě zapuštěné trampolíny jsou na něm houpačky, balanční pružinová deska a prolézací herní sestava s klouzačkou.

Výstavbu Oranžových hřišť podporuje Nadace ČEZ dlouhodobě. V Moravskoslezském kraji vloni přispěla například na vybudování hřišť v Bohumíně, Petřvaldě a Dolní Lhotě, letos už se hřiště vybudované s pomocí energetiků otevřelo v Klokočově a další se chystá ve Světlé Hoře.