20. 6. 2016

Návštěvníci Dne s policií podpořili Nadaci policistů a hasičů více než čtvrt milionem korun, a to díky charitativní akci Pomáhej pohybem

Praha - Fanoušci policie z celé republiky se v neděli 19. června sjeli do areálu pražského Letiště Letňany. Čekal na ně VI. Den s policií s ukázkami záchranářské práce, včetně slaňování z vrtulníku a seskoku padákem nebo fotbalové utkání na koních mezi Policií ČR a Městskou policií hl. m. Prahy. Na akci přijela také charitativní akce Nadace ČEZ Pomáhej pohybem se svým speciálním rotopedem, na němž se zájemci opírali do pedálů pro dobrou věc. Pro Nadaci policistů a hasičů, která dlouhodobě podporuje rodiny po zahynulých záchranářích a těžce tělesně postižené bývalé policisty a hasiče, vyšlapali 251 014 tisíc korun.

O šlapání na speciálně upraveném rotopedu Nadace ČEZ byl mezi návštěvníky Dne s Policií veliký zájem.

Letošní Den s policií nabídl bohatý kulturní i sportovní program. Už od rána se návštěvníkům představila nejmodernější i historická technika a činnost zúčastněných složek českého záchranného systému. Mezi ukázkami nechyběly například záchrana raněného, zadržení ujíždějícího vozidla nebo práce se služebními psy. Členové Policie ČR a pražské Městské policie se mezi sebou dokonce utkali v přátelském fotbalovém utkání na koních. Jednotlivé části programu prokládala hudební vystoupení mladých českých interpretů.

V Letňanech se ovšem šlapalo i na dobročinných kolech v rámci charitativní akce Nadace ČEZ Pomáhej pohybem. „Naše kola dokáží energii šlapajících přepočítat ve finanční obnos, který následně předáme vybrané organizaci. Každý návštěvník Dne s policií měl možnost na něj na jednu minutu nasednout a podpořit tak Nadaci policistů a hasičů v její činnosti," poznamenala ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Nadace policistů a hasičů - vzájemná pomoc v tísni už 14 let pečuje o děti po zahynulých policistech a hasičích, kteří zemřeli při výkonu služby, a o těžce tělesně postižené bývalé policisty a hasiče, kteří se zranili při plnění služebních úkolů. Pomáhá nejen finančně, ale organizuje také léčebně ozdravné pobyty a lázně a poskytuje zdravotní, sociální, právní i výchovnou pomoc. „Výtěžek z dobročinného kola v hodnotě 251 014 korun bude beze zbytku použit na pomoc sirotkům a trvale tělesně postiženým bývalým záchranářům na léčebně ozdravný pobyt, který jim pomáhá zregenerovat nejenom tělo, ale také duši. Kromě jiného se tam nadační rodiny setkávají, prožívají společné chvíle a navzájem sdílí své zkušenosti," řekl Vladimír Šutera, ředitel nadace.