8. 6. 2024

Návštěvníci Ostrava Beach Pro vyšlapali na Oranžových kolech Nadace ČEZ přes 100 tisíc pro malé volejbalisty

Návštěvnicí prestižního beachvolejbalového turnaje Ostrava Beach Pro v sobotu v Dolních Vítkovicích vyšlapali na Oranžových kolech Nadace ČEZ přes 100 tisíc korun pro malé volejbalové talenty z regionu. Zástupcům Volejbalového klubu Ostrava a VK Raškovice předali šeky hejtman Moravskoslezského kraje Josef Bělica a primátor Ostravy Jan Dohnal společně s místopředsedou představenstva ČEZ Pavlem Cyrani.

Pro ostravský klub se na beachvolejbalovém turnaji vyšlapalo 50 081 korun. „Náš klub vždy patřil ve výchově mladé generace k velmi úspěšných už v rámci Československa a snažíme se v tom pokračovat i nyní. Peníze proto využijeme na organizaci sportovního kempu pro 40 dětí, který uspořádáme v srpnu v Beskydech,“ řekl předseda právní rady Volejbalového klubu Ostrava Pavel Žurek.

Ještě o tisícovku více, konkrétně 51 001 korun, si z Ostravy odvezl VK Raškovice, který v beskydské obci pobláznil do volejbalu téměř 150 dětí a dorostenců. Pořídí za ně volejbalové sítě, míče a další sportovní vybavení. „Zájem dětí o volejbal je u nás výjimečný a chceme ho dále podporovat. Nové vybavení nám umožní rozvíjet sportovní výkony dětí a mládeže, ale hlavně pestrost tréninků, aby byl pro děti i v dnešní době mobilů volejbal stále atraktivní,“ řekl předseda VK Raškovice Zbyněk Sonnek.

Na handbikových trenažérech Nadace ČEZ známých jako Oranžová kola se pro dobrou věc zapotili i zástupci kraje a města.

„Výzvu jsem přijal s cílem, že pana primátora porazím,“ usmíval se hejtman Moravskoslezského kraje Josef Bělica. „Výsledek našeho soupeření na Oranžových kolech ale samozřejmě nebyl vůbec důležitý. Hlavní bylo, že se nám společně s návštěvníky turnaje podařilo vyšlapat peníze, které podpoří sportování dětí v Moravskoslezském kraji,“ dodal hejtman.

 „Mám radost, že se nám podařilo propojit finance od Nadace ČEZ s energií návštěvníků tohoto úžasného beachvolejbalového turnaje a že vyšlapané peníze pomohou ostravským dětem. Volejbalový klub VK Ostrava se věnuje malým volejbalistům systematicky a dlouhodobě, takže finance poputují do správných rukou, respektive na správný účet,“ řekl primátor Ostravy Jan Dohnal.