5. 12. 2016

Strahovská hala prošla rekonstrukcí, nyní se v ní začne opět závodit

Praha - Na Strahově se na Svatého Mikuláše bude po rekonstrukci haly opět závodit. Využijí ji nejen vrcholoví sportovci, ale i žáci zapojení do projektu Atletika pro děti. Uspořádání závodů podpořila Nadace ČEZ, která je i dlouhodobým partnerem celého projektu.

„Přetlaková hala slouží pro závody i trénink reprezentantů, od seniorů až po žáky. Na Pražském halovém otvíráku budou závodit děti, které jsou zapojeny do projektu Atletika pro děti. Závody dají nejlepším žákům možnost si zasoutěžit a poměřit své síly,“ řekla Karolína Farská, tisková mluvčí Českého atletického svazu. Závody jsou nejlepším způsobem, jak dětem a jejich rodičům představit projekt Atletika pro děti.

Nadace ČEZ podpořila uspořádání závodů a nákup vybavení pro děti částkou 500 000 korun. Český atletický svaz pro děti nakoupil sportovní sady, které jim umožní trénovat bez rizika i takové disciplíny, jako je hod oštěpem.

Projekt atletických školek a přípravek letos vstoupil do svého sedmého ročníku. Jeho cílem je nabídnout kvalitní volnočasovou aktivitu v podobě pravidelných atletických kroužků a zároveň podpořit sportovní přípravu nejmladších dětí v oddílech a klubech. „Projekt Atletika pro děti vychází vstříc rodičům, kteří hledají pro své děti všestrannou a smysluplnou pohybovou aktivitu,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Projekt podporují významné atletické osobnosti. Hlavní patronkou je oštěpařka Barbora Špotáková, sportování nejmenších nadchlo ale třeba i Tomáše Dvořáka. Soutěže, které projekt pro děti ze svých oddílů pořádá, pak probíhají pod patronací dalších českých reprezentantů a právě jejich příklad děti velmi motivuje. V úterý mají děti možnost se ve strahovské hale setkat a konzultovat svůj trénink se současnými i bývalými reprezentanty Ludmilou Formanovou, Kateřinou Baďurovou Janků a Amálií Švábíkovou či šéftrenérem Tomášem Dvořákem.