7. 9. 2017

Také ostravští zaměstnanci ČEZ provětrali šatníky pro dobrou věc

Sortiment dobročinných bazarů a obchodů neziskových organizací doplnili zaměstnanci Skupiny ČEZ během dvoudenní charitativní sbírky Průvan v šatníku. Zaměstnanci napříč republikou darovali šatstvo a obuv celkem pro dvanáct neziskových organizací. Jen Ostravě se vybralo přes 290 kg oděvů, obuvi a módních doplňků pro dobročinný Second Hand Moment.

Vestibul Domu energetiky v Ostravě zaplnily během 5. a 6. září pytle plné šatstva, obuvi a módních doplňků vyřazených z šatníků zaměstnanců. Darované věci budou dále prodány v charitativních obchodech Moment a výtěžek z prodeje bude věnován neziskovým organizacím Mobilní hospic Ondrášek, Stacionář Žebřík, Kola pro Afriku a Save Elephants.

Jedna taška darovaných pěkných věcí znamená pro partnerské neziskové organizace, které Moment podporuje, například tyto možnosti:

Pro Mobilní hospic Ondrášek je to hodina a půl života doma pro nevyléčitelně nemocné dospělé nebo děti, pod zdravotnickým dohledem.

Pro Stacionář Žebřík to je hodina muzikoterapie nebo canisterapie pro handicapované klienty denního stacionáře. 

Pro Kola pro Afriku jsou to náklady na transport jednoho kola do Afriky, které umožní pravidelnou školní docházku jednomu dítěti na několik let.

A pro organizaci Save Elephants je to krmení na jeden den pro celý psí tým v Kongu, který je speciálně vycvičen na odhalování pytláků slonoviny.

Charitativní sbírka s názvem Průvan v šatníku se uskutečnila celkem v sedmi lokalitách v rámci celé České republice. Ke sbírce se připojilo i Call centrum ČEZ Distribuce v Zábřehu, kde se sbíralo oblečení a hračky pro Charitu Zábřeh. Darované kabelky poputují na dobročinný Kabelkový veletrh, který se 4. října 2017 uskuteční v divadle Šumperk.

 „Provětrat šatník a nepotřebné kousky věnovat neziskovým organizacím považuji za ten nejjednodušší způsob pomoci, ke které se může přidat každý z nás. Osobně ale všem doporučuji alespoň jednu návštěvu obchůdku či bazaru zmíněných organizací. Nejen, že zde můžete objevit zcela originální a cenné kousky do vašeho šatníku, ale zároveň nákupem přispějete na dobrou věc. Navíc můžete vykouzlit úsměv ve tváři lidí, kteří v dobročinných obchodech prodávají a mají svou práci opravdu rádi“, uvedla členka představenstva Skupiny ČEZ Michaela Chaloupková.