14. 5. 2024

V blízkosti kempu Stříbrný rybník bylo otevřeno Oranžové hřiště od Nadace ČEZ

Hradec Králové, 10. května 2024 - Na místě původního hřiště u kempu Stříbrný rybník v Hradci Králové vzniklo víceúčelové sportovní hřiště. Nadace ČEZ projekt podpořila částkou 490 tisíc korun.

„Cílem projektu bylo vybudovat hřiště tak, aby bylo vhodné pro co nejvíce sportů, k rekreačnímu využití i pro sportovní utkání a soutěže. Hřiště je nabídnuto místním školám pro bezplatné pořádání soutěží, využití v rámci tělesné výchovy i zájmových kroužků. Na projektu spolupracujeme s hradeckým basketbalovým klubem Královští sokoli. Nadaci ČEZ děkujeme za příspěvek, který umožní sportovní vyžití malých i velkých Hradečáků i návštěvníků,“ říká Milan Zerzán, ředitel společnosti Městské lesy Hradec Králové a.s.

Nové hřiště je vybudováno na místě, kde bylo staré a poškozené hřiště. Nachází se v oploceném prostoru v těsné blízkosti Kempu Stříbrný rybník, ne však přímo v jeho areálu. S areálem bude propojeno lávkou přes místní potok. Hřiště je vybaveno pro různé sporty jako basketbal, florbal, jsou zde mobilní basketbalové koše, sloupky na sítě pro volejbal, nohejbal či tenis, mobilní mantinely pro florbal a florbalové branky. Povrch je z polypropylénových modulových částí, které se skládají do sebe a vytváří tak kvalitní pružný, ale zároveň odolný povrch. Poblíž hřiště se nachází také malá budova sloužící jako zázemí, která byla také zrekonstruována.

Hlavním cílem projektu je vrátit děti i dospělé na venkovní sportoviště a umožnit jim aktivní trávení volného času. Hřiště bude zdarma a trvale přístupné. Přednost budou mít místní školy, které mohou hřiště využívat pro bezplatné pořádání soutěží, využití v rámci tělesné výchovy i zájmových kroužků v souladu s naším záměrem vrátit děti po covidových letech zpět na venkovní hřiště a sportoviště. V rámci soutěží bude hřiště využíváno sportovci z celé České republiky, případně i zahraničí. Využíván bude také návštěvníky a klienty Kempu Stříbrný rybník.

Prostor z důvodu prevence vandalismu zůstane oplocen, bude ale trvale přístupný veřejnosti – klíč k areálu je zdarma k zapůjčení na recepci kempu po nutné rezervaci. Pracovníci kempu budou pravidelně kontrolovat stav a bezpečnost na hřišti, udržovat místo čisté a zajišťovat další nutný servis a poradenství pro uživatele hřiště.

Výstavbu dětských, volnočasových i seniorských hřišť podporuje Nadace ČEZ už od svého založení v roce 2002. Jednou z podmínek je dlouhodobý provoz hřišť a dokládání jejich stavu.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.