19. 6. 2024

V Kravařích vybudovali Oranžové hřiště, workout využívají nejen fotbalisté

Kravaře na Opavsku mají vedle krásného fotbalového areálu nové workoutové hřiště. Ke zpestření tréninku ho využívají fotbalisté, často se na něm protáhnou i běžci mířící do nedalekého zámeckého parku. „K dispozici je všem občanům města, ale vybudovali jsme ho samozřejmě hlavně pro děti,“ řekla při slavnostním otevření starostka Kravař Monika Brzesková. Na vybudování Oranžového hřiště se výrazně podílela Nadace ČEZ, která městu přispěla 550 000 korun.

„Sportování a zdravý životní styl dětí je pro nás důležitý. Nechceme naříkat, že se děti neumí zabavit jinak než s mobilem, naopak jim chceme nabídnout možnosti, které pro ně budou atraktivnější než on-line hry nebo sociální sítě,“ vysvětluje jeden z důvodů vybudování hřiště starostka Monika Brzesková.

Wokroutové hřiště už několik let využívají v Koutech, místní části Kravař. „Tam se opravdu ujalo a proto jsme se rozhodli vybudovat další na opačné straně města. O jeho využití nemám strach, vždyť jen v našem fotbalovém klubu máme asi 160 členů, z toho je více než stovka dětí. Hřiště ale není jen pro fotbalisty, může ho využít kdokoliv,“ dodal místostarosta Martin Schwarz.

Výstavbu Oranžových hřišť podporuje Nadace ČEZ dlouhodobě. V Moravskoslezském kraji vloni přispěla například na vybudování hřišť v Bohumíně, Petřvaldě a Dolní Lhotě, letos už se hřiště vybudované s pomocí energetiků otevřelo v Klokočově a další se chystá v Orlové.