15. 6. 2016

Vřesina díky uživatelům aplikace EPP Pomáhej pohybem přestěhovala knihovnu a nakoupila nové knihy

Sportovci s  aplikací EPP Pomáhej pohybem nainstalovanou ve svých telefonech pomohli na svět dalšímu veřejně prospěšnému projektu. Jejich podpora tentokrát směřovala do Vřesiny u Hlučína, která díky 100tisícovému příspěvku přestěhovala místní knihovnu do vyhovujících prostor a vylepšila knižní fond.

Dosavadní knihovna ve Vřesině fungovala v budově školy, která se ale pro tyto účely nehodila. Obec tak už delší dobu plánovala její přesun. „Abychom se do prostor Obecního úřadu se všemi knihami vešli, museli jsme pořídit nové vybavení. Jako nejlepší řešení se ukázalo pořídit klasické skříně, které nyní obepínají místnost po celém jejím obvodu v celkové délce zhruba 14 metrů. Nový je rovněž kancelářský stůl pro knihovnici, dvě křesla, notebook pro veřejnost a zázemí malé čítárny,“ uvedla Bohuslava Krupová, která měla přestěhování knihovny ve Vřesině na starost. Spolu se znovuotevřením knihovny v prostorách Obecního úřadu se navíc rozrostla její databáze o nové knihy za celkem 20 tisíc korun.

Zhruba sto dvacet místních čtenářů, kteří knihovnu ve Vřesině pravidelně navštěvují, se tak mohou těšit z rozšíření sbírky i klidného zázemí, jež mimo jiné umožňuje nahlížet do knih v nové čítárně i připojit se k internetu na nově pořízeném notebooku. Realizaci projektu „Čteme v nové knihovně“ podpořila stotisícovým příspěvkem Nadace ČEZ společně s aktivními uživateli mobilní aplikace EPP Pomáhej pohybem. „Aplikace je unikátní ve své jednoduchosti a také propojování sportovní aktivity a chuti pomoci lidí ze všech koutů republiky. Máme radost, že ve Vřesině pomohli aktivní uživatelé naší mobilní aplikace místním aktivním čtenářům,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Podpořit vybraný veřejně prospěšný projekt prostřednictvím aplikace EPP Pomáhej pohybem je velmi jednoduché. Stačí si ji nainstalovat do svého telefonu a pomocí vlastního pohybu generovat body, které Nadace ČEZ následně přemění ve finanční příspěvek. Aplikace zaznamenává hned několik druhů aktivit, jako například běh, chůze, jízda na kole nebo tanec. Funguje také jako klasický sporttracker, který generuje statistiky osobních výkonů dle několika hledisek. Celkem už s aplikací EPP Pomáhej pohybem, která nedávno oslavila své první narozeniny, pomáhá téměř 170 tisíc lidí. Více na www.pomahejpohybem.cz.