Plyn

Cena plynu: Jak vybrat nejvýhodnější produkt?


Zdroj: Freepik.com

 

Pokud vám současný dodavatel plynu nevyhovuje a chtěli byste lepší podmínky, pak není nic jednoduššího než ho změnit. Nejlepší volbou ale nemusí být vždy dodavatel, který nabízí nejnižší cenu plynu. Při výběru zohledněte i důvěryhodnost dodavatele a jistotu, kterou vám nabízí. Po kolizích na energetickém trhu v minulých letech je pro řadu zákazníků prioritou hlavně zázemí silné a stabilní společnosti, která je ze dne na den nenechá na holičkách.

 

Tip! Rádi byste přešli s plynem k ČEZ? Nejrychleji to spolu vyřešíme online.

 

Výhodný produkt plynu? Máme nabídku pro každého zákazníka

Jakmile máte jasno, ke komu chcete přestoupit, zvolte si nejlepší produkt plynu. U nás máte hned několik možností.

 

Plyn bez fixace ceny pro ty, kteří se nechtějí vázat

Produkt Plyn na dobu neurčitou je bez fixace  a ocení jej především zákazníci, kteří se nechtějí vázat a preferují smlouvu na dobu neurčitou. Taková smlouva vám totiž poskytne maximální flexibilitu. Přejít na jiný tarif nebo změnit dodavatele tak budete moct prakticky kdykoliv. Naskytne se vám možnost rychle a pružně reagovat na změny trhu s energiemi a nebudete mít žádné dlouhodobé závazky. Tento tarif je výhodný hlavně pro mladé lidi, nájemníky nebo zákazníky, kteří sledují dění na trhu a chtějí využívat krátkodobých výhod.

 

Plyn Fix na 2 roky s fixací ceny vám dá jistotu dopředu známé ceny na 2 roky

Produktu s fixací upřednostňují zákazníci, kterým nevadí uzavřít smlouvu na předem dané časové období, což jsou v tomto případě 2 roky. Sice nemohou vypovědět smlouvu kdykoli, na druhou stranu přesně vědí, kolik budou za plyn platit po celou dobu trvání smlouvy. To může být atraktivní pro rodiny, které pečlivě plánují své výdaje a chtějí se vyhnout nepředvídatelným výkyvům cen plynu. S tímto produktem nemusíte sledovat, co se děje na trhu s energiemi.

 

Plyn Fix na 1 rok představuje stabilitu po dobu 12 měsíců

Plyn Fix na 1 rok je určitým kompromisem mezi dvouletou fixací a  produktem bez fixace ceny Zákazníci získají jistotu stále stejných nákladů po dobu 12 měsíců. Mají ale již za rok možnost změnit dodavatele plynu nebo přejít na jiný produkt.

 

Kromě těchto tří výše uvedených produktů nabízíme zákazníkům ještě produkt Plyn Extra se zafixovanou cenou do konkrétního data nebo Plyn pro ZTP pro zákazníky s platným průkazem ZTP nebo ZTP/P, kteří spolu s výhodnější cenou plynu získají také přednostní obsloužení na zákaznické lince.

 

Pro výběr správného produktu byste měli vědět, kolik plynu v domácnosti spotřebujete. Určitou představu vám v tomto ohledu poskytne náš článek Výpočet: Jaká je průměrná spotřeba plynu v malém bytě. Přesná čísla pak najdete ve vyúčtování od svého dosavadního dodavatele plynu.

 

Na co byste před změnou dodavatele plynu neměli zapomenout?

Před změnou dodavatele si důkladně prostudujte stávající smlouvu, abyste věděli, jaká je výpovědní lhůta. A čtěte velmi pozorně. U smluv na dobu neurčitou bývá výpovědní lhůta 3 měsíce. V některých případech to ale může být i 6 měsíců a u fixovaných smluv navíc počítejte s pokutou za předčasné ukončení. O následující kroky se postará nový dodavatel, kterému dáte pro přepis energie plnou moc.

 

Nezapomínejte ani na to, že součástí změny dodavatele plynu je i řádné ukončení závazků vůči dosavadnímu dodavateli. Je proto důležité, abyste provedli samoodečet plynu a uhradili poslední vyúčtování. Jedině tak budete mít jistotu, že jsou všechny záležitosti vyřízeny a v pořádku.

 

 

15. 7. 2024

Elektřina i plyn od čez

Odebírejte elektřinu i plyn od ČEZ a čerpejte výhody toho mít své energie přehledně na jednom místě.

Související články

Jak rychle a jednoduše změnit dodavatele plynu?

Jak rychle a jednoduše změnit dodavatele plynu?

Rádi byste změnili dodavatele plynu? V článku se dozvíte, jak na to, kdy budete moct odebírat plyn od nového dodavatele a na co si dát pozor, aby změna proběhla hladce.

26. 6. 2024
Nejčastější otázky a odpovědi kolem plynového kotle

Nejčastější otázky a odpovědi kolem plynového kotle

Vybíráte plynový kotel a honí se vám hlavou spousta otázek? Na základě vašich nejčetnějších dotazů jsme připravili článek, který vám odpoví na to, co vás zajímá.

21. 6. 2024
Nejčastější problémy s plynovými kotli a co s nimi

Nejčastější problémy s plynovými kotli a co s nimi

Plynový kotel může mít řadu závad, kvůli kterým nefunguje tak, jak má. Jaké jsou ty nejčastější, s čím si poradíte sami a na co už je třeba zavolat servisního technika?

10. 8. 2023
Elektrické podlahové topení svépomocí. Kolik vás to bude stát?

Elektrické podlahové topení svépomocí. Kolik vás to bude stát?

Podlahové vytápění je jedním ze způsobů, jak doma získat příjemnou teplotu. Své využití najde v novostavbách i v objektech po rekonstrukci. Pokud jste někdy byli u někoho, kdo podlahové topení má, pak jste se do něj určitě zamilovali, protože teplo od nohou je obzvlášť během zimy velmi příjemné. Jestli o něm uvažujete, tento článek je přímo pro vás.

26. 1. 2023
Kontrola plynových kotlů a kotlů na tuhá paliva. Pozor na podvodníky!

Kontrola plynových kotlů a kotlů na tuhá paliva. Pozor na podvodníky!

Podle zákona o ochraně ovzduší musejí všichni majitelé plynových kotlů nebo kotlů na tuhá paliva pravidelně provádět kontrolu spalinové cesty. Jaká jsou pravidla, kolik to stojí a na co si dát pozor, abyste domů nepustili podvodníka, který jen vyinkasuje peníze, ale jeho kontrola vám nebude nic platná?

15. 12. 2022

Nejčtenější články