Multimedia str. 61

Životní prostředí a obnovitelné zdroje

Lukáš Bauer v Lese Zelené energie

K více než 1600 stromků symbolizujícím počet odběratelů Zelené energie přibudou letos další jedličky, javory, buky a jilmy v novém lese Zelené energie pod hradem Přimda v západních Čechách. Nový les založili zástupci ČEZ za účasti partnera Lesa Zelené energie, olympijského medialisty Lukáše Bauera.

6. 5. 2010

Životní prostředí a obnovitelné zdroje

Jak rostou "větrníky" v Rumunsku?

Skupina ČEZ staví v Rumunsku při pobřeží Černého moře největší evropskou větrnou farmu. Dosáhne 600 MW instalovaného výkonu, tedy více než poloviny jednoho bloku temelínské elektrárny. Na ploše 6 x 12 km bude stát 240 dvouapůlmegawattových větrníků, s tubusem o výšce 100 m a průměrem rotoru o stejné délce. Podívejte se na unikátní záběry ze stavby.

5. 5. 2010

Futuremotion

Potvrzeno: první Smart region bude ve Vrchlabí

Zástupci společnosti ČEZ a města Vrchlabí podepsali na tiskové konferenci dohodu o spolupráci na pilotním projektu „Smart Region“ v České republice. V průběhu pěti let ČEZ investuje půl miliardy korun do zavedení a testování inteligentních technologií v distribuční síti města Vrchlabí. V rámci tohoto unikátního projektu ČEZ do roku 2015 vybaví zhruba 4,5 tisíce vrchlabských domácností a podniků „chytrými“ měřidly energie, vybuduje infrastrukturu pro elektromobilitu, instaluje prvky automatizace a monitoringu distribuční sítě a efektivně zapojí do sítě lokální výrobní zdroje energie.

28. 4. 2010

Personální informace

Studenti vyhrávali v soutěži s ČEZ

Téměř tři tisíce studentů technických škol se zapojilo do znalostní soutěže Skupiny ČEZ. Ta probíhala na internetových stránkách www.kdejinde.cz od poloviny února do poloviny března. Smyslem soutěže bylo studenty zábavnou formou seznámit s aktivitami společností Skupiny ČEZ. Stránky si prohlédlo 15 tisíc unikátních návštěvníků a do samotné soutěže se zapojilo cca 2700 studentů středních a vysokých škol.

27. 4. 2010