25. 11. 2016

Vozíčkáři se představili v roli modelů na přehlídce Elegance bez bariér

Pelclovo divadlo v Rychnově nad Kněžnou změnilo na čtvrteční večer obvyklý repertoár a stalo se dějištěm módní přehlídky Elegance bez bariér. V roli modelů a modelek se netradičně představili vozíčkáři. Na organizaci charitativní přehlídky, jejíž výtěžek poputuje rodině Preclíkových s postiženým synem, přispěli uživatelé mobilní aplikace ČEZ EPP – Pomáhej pohybem 20 tisíci korunami.

Cílem charitativní módní přehlídky vozíčkářů je získat finanční prostředky pro konkrétní rodinu s postiženým dítětem. Letošní výtěžek v hodnotě 140 000 korun putuje k paní Marii z Dobrého v Orlických horách, která sama vychovává dva syny. Mladší syn Petr se přitom narodil předčasně, musel podstoupit řadu složitých operací a přes veškerou zdravotnickou péči přišel o zrak. Navíc má mozkovou obrnu a trpí řadou potravinových alergií. „Vzhledem k synovu postižení nemůže maminka docházet do zaměstnání, a je proto závislá na sociálních dávkách. Jsme rádi, že jsme rodině mohli pomoci prostřednictvím přehlídky, která zároveňukazuje širší veřejnosti, že i lidé na vozíku dokáží žít plnohodnotný život,“ uvedla Michaela Rázková z pořádající organizace VerMi, z.s.

 Část nákladů, které jsou spojeny s pořádáním dobročinné přehlídky Elegance bez bariér, pomohli uhradit uživatelé aplikace EPP – Pomáhej pohybem. Chůzí, během či jízdou na kole nasbírali potřebný počet body, jež následně Nadace ČEZ proměnila v 20tisícový příspěvek. „Péče o handicapovaného člena rodiny je velmi náročná a paní Marie si zaslouží obrovský obdiv stejně jako její syn, který se nevzdává a pilně na sobě pracuje. Jsem moc ráda, že uživatelé naší aplikace spojili síly a vysportovali peníze na organizaci přehlídky, díky které nebude rodina materiálně strádat,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Podpořit vybraný veřejně prospěšný projekt prostřednictvím aplikace EPP – Pomáhej pohybem je velmi jednoduché. Stačí si ji nainstalovat do svého telefonu a pomocí vlastního pohybu generovat body, které Nadace ČEZ následně přemění ve finanční příspěvek. Aplikace zaznamenává hned několik druhů aktivit, jako například běh, chůzi, jízdu na kole nebo tanec. Celkem už s aplikací pomáhá téměř 255 tisíc lidí. Více na www.pomahejpohybem.cz.

Skupina ČEZ                                     
Šárka Beránková                                              
Tel: 602 415 282                               
sarka.berankova@cez.cz