Kapitán zlatého Národního týmu kuchařů a cukrářů ČR a Master chef společnosti Compass Group Czech Republic a Slovakia Jan Horký a jeho pečená vepřová panenka „Soui vide“ s omáčkou z chiroza a s purée z brambor a hrášku s lehce posypanou smaženou karotkou.
„V rámci podmínek jsem musel vymyslet něco ušitého přímo na provoz závodního stravování. Tedy přizpůsobit se místní kuchyni a
rychlému výdeji, samozřejmě s ohledem na sezonní suroviny a také cenu,“ uvedl Jan Horký. Výběrové jídlo, tedy něco na způsob minutkové speciality, stojí v Tušimicích, pokud za ní strávník platí v hotovosti, 106 korun. V případě „speciální speciality“ Jana Horkého, to bylo o dvacku více.
Master chef se také pochlubil tím, že jejich národní reprezentace českých kuchařů a cukrářů vyhrála letošní mezinárodní soutěž na úrovni mistrovství světa v Singapuru. Soutěž nesla název FHA Culinary Challenge 2018. A jestli energetikům jeho jídlo chutnalo? Nebylo ještě ani poledne a zbývalo mu posledních 15 porcí.
Do Elektrárny Tušimice přijel Jan Horký školit tamní kuchaře. „Naše společnost má projekt, v jehož rámci jezdím po různých provozech,“ uzavřel Master chef.