16. 9. 2024

Zaregistrujte se na exkluzivní lekci jógy v Elektrárně Ledvice! 

Ledvice – Zkušená lektorka jógy Eva Bláhová z Oseka opět zavítá do Infocentra Skupiny ČEZ v Elektrárně Ledvice. Na rozdíl od její první návštěvy, kdy hodinová lekce jemné Hatha jógy proběhla ve výšce 144 metrů v prosklené vyhlídce na nejvyšší rozhledně v České republice, se nyní bude spolu s přihlášenými zájemci držet více při zemi. Konkrétně nějakých 200 metrů nad mořem, neboť lekce se uskuteční v suterénu infocentra. Důvod je prostý, vzhledem k předchozímu velikému zájmu, přičemž se dostalo jen na prvních deset zaregistrovaných, byla navýšena kapacita míst na 25.  Lekce jógy se koná 21. září od 16 hodin, je zdarma,  nutná je jen registrace předem na www.cez.cz/ledvice.

„Projdeme si sestavu Surya Namaskar, neboli pozdrav Slunci, a vše ukončíme relaxací. Tato jemná Hatha jóga je založena na propojení pohybu s dechem. Na začátku lekce, která je zaměřena na protažení, rozhýbání kloubů a podporu správného držení těla, se proto budeme věnovat právě dechu a pak plynule přejdeme k praktikování,“ říká Eva Bláhová, jejíž jóga Studio Blaho se nachází Oseku. Podle ní se bude jednat o lekci pro začátečníky i mírně pokročilé. 

I když lekce jógy proběhne v suterénu infocentra, její účastníci o pohled na Elektrárnu Ledvice, České středohoří a Krušnohoří, včetně měst a obcí v okolí, z výšky 140 metrů nepřijdou. Po jejím skončení je totiž průvodkyně na nejvyšší rozhlednu v České republice pozvou a na jejím volně přístupném ochozu jim poskytnou i odborný výklad, případně zodpoví dotazy, týkající se rozhledů po okolní krajině. Zajímavou novinkou celé akce pak bude možnost zakoupit si ručně dělané aromatické svíčky ze sojového vosku, které mohou provonět a „pročistit“ domov a lze je využít během relaxace, meditace a samozřejmě u cvičení jógy.

Infocentrum Elektrárny Ledvice si letos připomene 15 let své existence. Jeho interaktivní expozice plná virtuálních prvků a audiovizuálních technologií je zaměřené na klasickou energetiku, je jediné svého druhu v ČR. Jeho součástí je i nejvyšší rozhledna v České republice s volně přístupným ochozem ve výšce 140 metrů. Společně s prosklenou vyhlídkou má pak rozhledna na výšku ještě o čtyři metry více. Tematicky doplňuje ostatní infocentra Skupiny ČEZ věnující se jaderné energetice a obnovitelným zdrojům. Návštěvníky přitom seznamuje s končící érou doby uhelné a nástupem nízkoemisních technologií. Elektrárna Ledvice, respektive její moderní, vysoce ekologický výrobní blok s nadkritickými parametry, tuto éru jako poslední definitivně uzavře.