7. 9. 2024

ČEZ Adademie zavítá do Opavy, Nového Jičína a Olomouce

Jak se budou vyvíjet ceny elektřiny? Je pro naši rodinu výhodné pořízení fotovoltaiky nebo tepelného čerpadla? Jak nenaletět elektrošmejdům? Na tyto a další otázky odpoví zájemcům na slovo vzatí odborníci na zastávkách ČEZ Akademie v Opavě, Novém Jičíně a Olomouci.

Experti na energetiku z ČEZ Akademie postupně navštěvují města v celé republice.

  • V Opavě budou zájemcům k dispozici v úterý 10. září od 9 do 16 hodin v Zákaznickém centrum ČEZ na Krnovské ulici.
  • O den později (11. 9.) se přesunou do Nového Jičína, kde budou k dispozici v Zákaznickém centru ČEZ v Jeremenkově ulici.
  • Moravské turné zakončí ČEZ Akademie ve čtvrtek 12. 9. v Olomouci v Zákaznickém centrum ČEZ na adrese Jeremenkova 1211/40b v budově Regionálního centra.

V 9:00 a 15:00 chystají experti odborné přednášky o energetice, které lidem pomohou zorientovat se v aktuální situaci s energiemi a zasadí energetiku do širšího evropského i světového kontextu.

Velmi populární část ČEZ AKADEMIE se ve všech městech týká podvodného jednání některých firem, které v energetice působí a snaží se využít důvěřivosti zejména starších občanů. Odborníci z akademie proto seniorům i v Opavě poradí, na co si dát pozor, aby energošmejdům nenaletěli.

„U domácností v Česku je stále obrovský potenciál významně ušetřit za energie pomocí dobře rozmyšlených úsporných kroků. Zateplení, výměna oken, pořízení fotovoltaiky, to všechno jsou opatření, která mohou snížit spotřebu o desítky procent. ČEZ Prodej má s tématikou úspor dlouholeté zkušenosti a navíc řadu odborníků, kteří umí fundovaně posoudit situaci konkrétní domácnosti. V rámci roadshow se každý může přijít poradit, jak do budoucna platit méně,“ říká generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

Pro zpestření si mohou návštěvníci nebo třeba jejich čekající děti vyzkoušet speciální brýle s virtuální realitou ReakTOUR, které je přenesou do běžně nepřístupných míst českých jaderných elektráren. Všechny přednášky i poradenství jsou zdarma, registrace předem není nutná.