30. 4. 2016

ČEZ Teplárenská udělá maximum, aby Klášterečtí byli bez tepla co nejkratší dobu

Klášterec nad Ohří - Vážná dopravní nehoda na silnici I/13 u Elektráren Prunéřov, v místě křížení na Kadaň a Vejprty, odstavila v Klášterci nad Ohří od tepla a teplé vody na 5 000 domácností, které jsou napojeny na centrální zásobování teplem společností ČEZ Teplárenská, a. s., ze Skupiny ČEZ. Autobus, který se střetl s osobním vozidlem, totiž skončil na boku v horkovodním potrubí, přičemž zle poškodil všechny jeho tři větve, včetně odbočky do Průmyslové zóny Verne. I když škoda ještě není vyčíslena, vizuální odhad hovoří o jednotkách miliónů korun.

Na místě zasahovali i profesionální hasiči z Elektráren Prunéřov. Ti to mají na křižovatku pověstnou svými nehodami pochopitelně nejblíže, bohužel jejich prvozásahy jsou zde poměrně časté.

Na místo nehody přispěchal i Petr Hodek, generální ředitel ČEZ Teplárenské. Na základě jeho rozhodnutí se začne s opravou potrubí v okamžiku, jakmile to bude možné. Tedy po odstranění havarovaného autobusu a celkovém úklidu následků dopravní nehody. Tudíž dříve, než se původně plánovalo. „Uděláme maximum proto, aby obyvatelé Klášterce nad Ohří byli bez tepla a teplé vody co nejkratší dobu. Také jsme již ve městě uzavřeli okruh, aby jim obojí vydrželo co nejdéle, než potrubí vychladne,“ řekl Petr Hodek.

Zda se tím doba opravy zkrátí, si ovšem v pátek po 22. hodině sám ještě netroufal odhadnout. „Musíme zjistit rozsah poškození, co vše bude nutné vyměnit a podobně. Každopádně bychom chtěli co nejdříve začít alespoň s temperováním. Zatím tedy ponecháváme předběžné ukončení opravy na neděli večer. Pokud se to podaří dříve, bude to nejen k naší radosti, ale hlavně obyvatel postiženého města. Jak jsem již řekl, uděláme pro to maximum,“ uzavřel Petr Hodek.